1. Tehetségfejlesztő Nap- Komplex Tehetségfejlesztő Programsorozat

 

TEHETSÉGFEJÉESZTŐ NAP A KAMASZTÉRNÉL

Újonnan induló Komplex Tehetségfejlesztő Progamsorozatunk első, bevezető alkalmát augusztus 27-én tartottuk meg a Magyar Földgáztároló Zrt. anyagi támogatásának segítségével. A programsorozatot tehetséges gyerekek számára alkottuk meg.

 

 

Újonnan induló Komplex Tehetségfejlesztő Progamsorozatunk első, bevezető alkalmát augusztus 27-én tartottuk meg a Magyar Földgáztároló Zrt. anyagi támogatásának segítségével. A programsorozatot tehetséges gyerekek számára alkottuk meg.

A program első felét a Budai Várnegyedbe szerveztük, ahol a Bécsi kaputól kezdve végiglátogattuk a Halászbástyát, a Mátyás-templomot, a Sándor-palotát és a Várkert Bazárt. A séta során felfedeztük a várnegyed legfontosabb részeit és a hozzájuk kapcsolodó történelmi tényeket és történeteket is. Minden állomásunkon valamilyen játékos fejlesztő foglalkozást is tartottak önkénteseink a gyerekeknek. 

 

Az egész délelőttöt felölelő Várséta után a gyerekekkel a Gastland Bisztró Oktogon étteremben ebédeltünk.

A Tehetség Nap második felét a Fővárosi Állat- és Növénykertben töltöttük, amely kiváló helyszínt adott arra, hogy a gyerekek tudását bővíthessük az élővilággal kapcsolatban. Az Állatkert interaktív programjai közül az Elefánt Iskola és a Fóka Show volt a gyerekek kedvence, ahol a műsor mellett az állatokról is új ismeretekkel gazdagodhatnak. A szavanna házban lehetőségük volt kézbe venni kígyóbőrt, teknőspáncélt és különféle tollakat is. Az állatkert lakóival testközelből is megismerkedhettek a gyerekek a kecske- és juhsimogatóban, valamint az Ausztrália ösvényen, ahol kenguruk és emuk sétáltak szabadon. Az állatkert legújabb lakói, a koalák is nagy kedvencek voltak. 

 

 

 

 

Az egésznapos programot egy közös foglalkozás zárta a Városligetben, ahol a gyerekeknek egy játékos feladatban volt lehetőségük megtapasztalni, hogy milyen sok ponton tudunk kapcsolódni egymáshoz akár egyetlen közösen eltöltött nap után is.

 

Meglepetéssel is készültünk, minden kis résztvevőnk kapott egy cseles ördöglakatot. 

 

A gyerekek végül fáradtan, de boldogan indultak haza, akár csak önkénteseink. A gyerekek visszajelzései és saját tapasztalataink alapján már tervezzük a Tehetségfejlesztő Programsorozat második részét. 

Köszönjünk támogatóinknak, hogy megvalósíthattuk az 1. Tehetség Napot, és belekezdhettünk egy innovatív programsorozatba, amelynek keretében még több gyereknek szeretnénk lehetővé tenni a részvételt az egész éven átívelő, különböző témájú Tehetség Napjainkon.