2. Tehetségfejlesztő Nap- Komplex Tehetségfejlesztő Programsorozat

Komplex Tehetségfejlesztő Programsorozatunk második alkalmán egy érdi iskola tanulói vettek részt. A Nap a Magyar Földgáztároló Zrt. támogatásának köszönhetően valósult meg.


Hasonlóan az előző Tehetségfejlesztő Napunkhoz most is érdekes történelmi ismeretekkel tarkított vársétával kezdtük a programot. A Vérmező felfedezését követően a gyerekek vidáman vették a várhoz vezető lépcsősorok megmászása jelentette akadályt. A várnegyedet együtt körbejárva felfedeztük a Hadtörténeti Múzeumot, a Halászbástyát és a Mátyás Templomot, a Sándor Palotát, a Nemzeti Galériát és a Várkert Bazárt. A séta során önkénteseink nem csak történelmi érdekességekkel készültek, hanem különböző fejlesztő és csapatépítő játékokkal is, amelyeket nem csak a gyerekek, hanem a pedagógusok és a koordináló önkénteseink is felettébb élveztek. 

A Gastland Bisztró Király utcai éttermében elfogyasztott ebéd után az alapítvány főhadiszállásán folytatódott a program. Miután a csoport felsétált a 4. emeleten lévő szobába, rövid pihenő után Balog Edina Anna, az alapítvány elnöke vette át a szót. A délután folyamán a gondolati térkép készítésének technikáját ismerhették meg és próbálhatták ki a gyerekek. A térképeken saját magukat mutatták be a résztvevők minél több szempontból. Különös hangsúlyt fektettünk a tehetségterületek átbeszélésére és megjelenítésére.

A térképkészítést egy önismereti játék vezette be, ahol előtérbe kerültek az érzelmek és szükségletek. A gyerekek, a pedagógusok és az önkéntesek is megható pillanatokat éltek át. Zárásképpen mozgásos játékokat játszott a csapat, amelyekben mind a csapatmunka, mind az egyéni teljesítmény örömét megtapasztalhatták.

A csoportfoglalkozás után a gyerekek még nem voltak éhesek, ezért az uzsonnára szánt szendvicseket és péksüteményeket eltették a hazafelé útra. Végül az ördöglakatokat tartalmazó ajándékcsomagok is kiosztásra kerültek, majd az önkéntesek és a vendégek búcsút vettek egymástól.

Címkék