Akkreditált továbbképzések

Alt text

Tehetségsegítő coaching

Akkreditált pedagógusképzés, mely alapítványunk 10 éves tehetségfejlesztő munkájának tapasztalatait, hatékony módszereit gyűjti össze. A résztvevő a gyermekek mentális támogatásában lesz hatékonyabb.
Alt text

A tanítás pszichológiája

A képzés célja, hogy elősegítse az új generációkhoz való kapcsolódását a pedagógusoknak. A tanítási folyamatot támogató pszichológiai ismereteket, saját gyakorlatból hozott példákon keresztül sajátítják el a résztvevők.

A módszereinkről

A képzések módszertani alapja azonos jellegű. A tranzakcióanalízis én-állapot modelljét használjuk saját magunk és környezetünk viselkedésének megértéséhez. Ehhez rendeljük hozzá a megfelelő Gordon-i kommunikációt. Mindez jó táptalaja lesz az adott képzés pedagógiai módszereinek, eszközeinek. A tréningek gyakorlat orientáltak, önismereti szinten fejtik ki hatásukat.

A tanítás alapvető értékként kezeli az emberi kapcsolatokat. Az egymás között létrejövő tranzakciók vizsgálatával nyújt magyarázatot a felmerülő problémákra. A tanítás hipotézise: Saját magam viselkedésének megváltoztatásával a másik fél viselkedését is meg tudom változtatni (Rogers). Mindehhez magas szintű önismeretre van szükség, ezért a képzések önismereti gyakorlatokat is tartalmaznak.

Erősségeink

A képzések során minőségbiztosítást végzünk. A kérdőívek kiértékelése és a résztvevők egyéb visszajelzése az alábbiakat mutatja.

Tréneri attitűd
Szakmai felkészültség
Gyakorlati hasznosíthatóság
Oktatási módszerek
Légkör

Ajánlott irodalom